Штучні і синтетичні тканини

Штучні тканини і синтетичні тканини в Україні

Сучасна текстильна промисловість з кожним роком знаходить все більше можливостей виготовляти якісні тканини за доступними цінами. Сьогодні на ринок виходить велика кількість ненатуральних матеріалів, які мають характеристики тих, які вироблені із природної сировини. Завдяки спеціальному обладнанню, синтетичні волокна підлягають особливій обробці. В результаті, штучні та синтетичні тканини набувають високої якості, а вироби, пошиті з них – довговічності.

Класифікація не натуральних тканин від Констар

Дана група матеріалів розділяється на два основних види:

  • Штучні тканини. Сировиною для цих матеріалів слугують волокна, отримані в результаті хімічної переробки деревини, скла, очерету та целюлози. До штучних тканин відносяться віскозний та ацетатний шовк, штапельне полотно. Основними характеристиками даної групи є легкість прання, швидке висихання, привабливий зовнішній вигляд (матовий блиск та гладкість). Такі тканини добре пропускають повітря, приємні на дотик.
  • Синтетичні тканини. Виробляють шляхом переробки не органічної сировини, застосовуючи конденсації або полімеризації. Такі матеріали добре зберігають тепло, затримують вологу, не мнуться та легко піддаються фарбуванню. До цієї групи належать капрон, нейлон, лавсан.

Ціна на ненатуральні тканини доволі невисока. Тому, такі матеріали користуються широким попитом у текстильній та галантерейній промисловості.

Штучні тканини

Ацетатний шовк

Вперше про цю тканину стало відомо на початку минулого століття в Англії. В сучасній промисловості ацетатне волокно використовують для покращення якості інших тканин. Даний матеріал має невисоку вартість, що робить його доволі популярним серед споживачів. 

Особливістю ацетатного шовку є здатність добре відштовхувати вологу, тому його часто застосовують для виробництва парасольок та купальників. Деякі різновиди матеріалу підходять для пошиття меблевих чохлів.

Бамбукова віскоза

Цей матеріал недавно з’явився на ринку, але вже знайшов своїх прихильників. Його вибирають люди, які віддають перевагу здоровому способу життя. Бамбукові волокна, за даними деяких спеціалістів, мають навіть більше корисних властивостей ніж у бавовни та льону.

З бамбукової сировини виготовляють тканини для пошиття дитячого одягу, постільної та натільної білизни, рушників, халатів та багато іншого.

Мікрофібра

До складу цього штучного волокна можуть входити бавовна, віскоза та різноманітні полімери. Дуже часто мікрофібру застосовують для виготовлення серветок для прибирання, губок для миття посуду, швабр та кухонних полотенець. До корисних характеристик цих виробів можна віднести безпечність для здоров’я, здатність добре видаляти пил з будь-яких поверхонь та поглинати вологу, довговічність. 

Застосування мікрофібри не обмежується побутовими цілями. Завдяки таким властивостям, як міцність, добра теплопровідність, стійкість до линьки, легкість прання та швидке висихання, її широко застосовують для пошиття повсякденного одягу, спідньої білизни та спортивної форми. Такі вироби створюють комфорт при носінні і в спеку, і в холод.

Каталог сайту – Тканини

Синтетичні тканини

Капрон

Матеріал представляє собою синтетичне поліамідне волокно, яке є продуктом переробки нафти. Капрон широко застосовується для виробництва жіночих панчіх та шкарпеток. Матеріал характеризується високим рівнем міцності, легкістю, стійкістю до лужної середи, простотою у догляді. 

До мінусів тканини можна віднести погану тепловіддачу, здатність до електризування, чутливість до впливу кислот.

Нейлон

Це також різновид поліамідних волокон. Особливістю матеріалу є здатність добре відштовхувати вологу. Тому його застосовують для пошиття туристичного одягу, рюкзаків та сумок. Тканина дуже міцна та щільна, але, не дивлячись на це, вона добре пропускає повітря.

Вироби із нейлону мають презентабельний зовнішній вигляд, приємні на дотик, довговічні, та легкі в догляді.

Ці та інші матеріали ви завжди зможете замовити і купити на сайті компанії Констар. Наш інтернет магазин тканин пропонує широкий вибір продукції зі штучних та синтетичних волокон.

Детальніше про тканини і фурнітуру на сайті Констар

Ми дбаємо про своїх клієнтів, тому завжди пропонуємо придбати товар на вигідних умовах. Інтернет магазин Konstar займається оптовою реалізацією текстильних виробів, що позитивним чином впливає на кінцеву ціну замовлення.

Доставка здійснюється по всім містам України. Зі складів у Харкові та Києві можливий самовивіз.